Ylang Ylang

 

Ylang Ylang, een warme, zoete geur.

In sommige landen wordt de bloem ook wel gebruikt om thee van te trekken, men gebruikt het als liefdesdrank, het lijkt mij niet erg aantrekkelijk maar misschien moet je het leren drinken. De geur wordt ook regelmatig gebruikt in de parfumindustrie, daar kan ik me dan weer wel in vinden en dat komt misschien omdat ik ook van jasmijn hou. Ook Chanel nr.5 gebruikt Ylang Ylang.

Tijdens mijn massages, meng ik mijn amandelolie graag met etherische olie, niet altijd ik geef het natuurlijk aan of de klant vraagt er zelf naar.

Ylang Ylang zorgt voor een harmonieuze, begripvolle, ontspannen en gezellige sfeer. Hij werkt koortsverlagend, ontspannend, stimulerend en wordt ook wel gebruikt bij mensen met depressie, angst, spanning, slapenloosheid en hyperventilatie.

Voor sommige mensen is de geur te zwaar, hij laat zich goed mengen met bijvoorbeeld bergamot, citroen, pompelmoes, sinaasappel, scharlei, jasmijn of sandelhout al vind ik de laatste twee ook wel zwaar van geur. Ik zou dan liever voor een citrus gaan, maar dat is natuurlijk persoonlijk.

Heb je last van broze of snel afbreekbare haren, meng dan een aantal druppels ( 4 ) samen in een kommetje met kokosolie (50 mg ) en smeer je haren /nagels hier mee in, laat dit enkele uren intrekken.

Natuurlijk kun je het ook in een verdamper druppelen met wat water of in een diffuser.

Wil je het in het bad sprenkelen, doe in een bakje wat dode zeezout, een scheutje badolie, en een paar druppel (4/6) Ylang Ylang, meng dit samen en neem het mee uw bad in.

Geniet ervan!