Ouderen massage

We worden steeds ouder. Dat is fijn als we inderdaad in goede gezondheid ouder worden. We willen bezig blijven, maar merken naarmate we ouder worden wel dat ons lichaam gaat tegenstribbelen. Het is normaal dat we ouderdomsverschijnselen krijgen, dit is soms ongemakkelijk, echter we ontkomen er niet aan.

In de salon merk ik dat jonge mensen, minder frequent langs komen dan de oudere cliënten.
Boven de leeftijd van 45/50 jaar nemen we ons lichaam serieuzer. Deze doelgroep komt één keer in de 4 tot 6 weken langs en laat zich masseren. Ik ben blij te zien dat zij het meer als een onderhoud – zorg massage zien, waardoor ze overdag beter kunnen functioneren. Maar dan komt u boven de leeftijd van 60/65 ….

 

Waar denken we aan, als we praten over ouderdomsklachten?

Heel langzaam sluipt de ouderdom naar binnen. U hebt minder trek in eten, neemt kleinere porties, u krijgt potjes niet meer open omdat u krachtverlies hebt. Als u op wilt staan uit uw stoel, staat u niet direct rechtop, en loopt u iets gebogen. Uw mooie lachrimpeltjes maken plaats voor een iets wat vermoeide uitdrukking en diepere groeven vormen uw gezicht. Als u wakker wordt, zijn uw vingers stijfjes. Voor u op gaat staan maakt u eerst even kleine rondjes met uw voeten vanaf het enkelgewricht. Daarnaast schrijft u steeds vaker dingen op. U wordt vergeetachtig.

Sommige mensen zijn ook eenzaam, en hoe ouder u wordt, het kan gebeuren dat u in een isolement komt of in een depressie. We leven in een drukke wereld en uw dierbaren hebben soms minder tijd.

Het is fijn maar zeker ook noodzakelijk dat u mensen blijft zien die u aandacht en afleiding geven.
Natuurlijk kan het zijn, dat u zich niet kunt vinden in bovenstaand profiel, dan zeg ik, gelukkig voor u dat u nog vitaal bent en genoeg mensen om u heen heeft. Voor wie dit wel realiteit is, kan de kapper, een schoonheidsspecialist, de pedicure of een masseur – voor een Ouderen Massage – een welkome afleiding zijn.


Dan nu over de ouderen massage.

Ik wil u graag vertellen over de positieve effecten van ouderen massage die niet alleen gericht is op uw lichamelijke , maar ook op u geestelijk welzijn. Aandacht, en aanraking door massage, geeft u het gevoel van ontspanning, we zijn verbonden met elkaar. Waar de één graag wil praten, is de ander liever stil. Voor mij is het belangrijk dat u zich tijdens de massage goed voelt.

 

Wat zijn de voordelen van een ouderen massage?

 • Het contact met uw masseur vermindert uw eenzaamheid, depressie en eventuele stress.
 • Een betere doorbloeding kan zorgen voor warmere voeten en handen na en tijdens de massage.
 • Uw spieren en gewrichten blijven door de massage soepeler, minder last van kramp. U bent soepeler in uw lichaam.
 • Door het gebruik van olie, voelt u huid minder droog aan.
 • Etherische oliën hebben een positieve werking op uw lichamelijke welzijn. Geuren worden door de mens opgeslagen en er wordt een gevoel aan gekoppeld. We maken een verbinding.
 • Als u beter in uw vel zit, gaat u makkelijker nieuwe uitdagingen aan.
 • Minder pijn betekent dat u beter slaapt, minder pijnstillers en uitgerust wakker wordt.
 • Afvalstoffen en vocht verlaten u lichaam. We werken aan een versterkt afweersysteem.
 • De spanning in uw lijf neemt af, u bent positief gestemd en krijgt meer energie.
 • Door jarenlange ervaring e/o opleidingen kan ik u tal van handvatten geven waardoor u prettiger ouder wordt en uw lichaam accepteert.

 

Het belang van aanraking.

We hebben het al nodig vanaf het moment dat we geboren worden. Als een baby huilt en opgepakt wordt door zijn of haar moeder, gaat het verdriet vaak snel over. Een peuter, geniet van de strelende aai over zijn of haar rug en valt op moeders schoot in slaap. Hand in hand loop je als verliefd paar, en geniet je van de aanraking. Door heel je leven, komt die aanraking voorbij en hebben we nodig. Wat nu als uw partner wegvalt? U blijft alleen over en heeft behoefte aan contact, aanraking. Massage kan daar een positieve bijdrage in leveren.

 

Wat kan ik u aanbieden.

Ouderen massage kan heel laagdrempelig zijn. Denkt u daarbij aan een hand of voetmassage. Natuurlijk kan het ook alle twee. De massage is zacht met weinig druk, er word gekeken naar de behoefte van de cliënt. De massage wordt met een rustig ritme uitgevoerd.

 • Tijdens de handmassage kan uw onderarm mee gemasseerd worden.
 • Tijdens de voetmassage kan uw onderbeen mee gemasseerd worden.
 • Voorafgaande de hand, voet of combinatie massage geniet u van een heerlijke warm hand/ voet of combinatie badje. Deze is gevuld met dode zee zout, badolie en etherische oliën.
 • Het is mogelijk om uw bovenrug, nek en schouders te laten masseren. U beslist zelf of u dit met of zonder kleding wil laten uitvoeren. U kunt gewoon op een stoel zitten met afgedekt bovenlichaam.

 

Massages worden gegeven in de salon maar kan desgewenst ook op locatie. Ik denk dan bijvoorbeeld aan een bejaarden- of verzorgingshuis. Woont u alleen, dan kunnen we kijken naar de mogelijkheden.

Ik gebruik amandelolie, voor mensen met allergieën is er andere olie.
Het toevoegen van etherische olie kan, maar hoeft natuurlijk niet.

Lavendel is een favoriete geur. Het heeft een schat van eigenschappen die door Rene-Maurice Gattefossé en Jean Valnet wetenschappelijk onderzocht en bevestigd is. De olie is ontspannend, verzachtend, pijnstillend en succesvol op wondjes. Daarnaast is het ook kalmerend, helpt het bij depressie en emoties, het is ontsmettend en bacterie dodend. Het helpt bij blauwe plekken, eczeem, ontstekingen, psoriasis, reuma, verstuikingen, buikkramp, slechte adem, blaasontsteking, hoofdpijn, misselijkheid, vermoeide voeten, stress, slapeloosheid, en vele andere nare klachten.

Tip

U mag uw eigen handdoek gebruiken als ik bij u langskom, dat is lekker vertrouwd.
Het is belangrijk dat u na de massage drinkt, neem een lekker kopje thee of een glas water.
Probeer, ook al heeft u geen dorst, dit wel op te drinken.
De afvalstoffen verlaten dan makkelijker uw lichaam.

Tarieven

Een hand- of voetmassage 30 minuten – €20,-
Een hand- en voetmassage van 45 minuten – €28,-

Een korte rug-, nek-, schoudermassage van 15 minuten – €11,50
Een lange rug-, nek-, schoudermassage van 30 minuten – €20,-

Een hand- en voetmassage ( 45 minuten) en 15 minuten rugmassage  €38,-
Een hand- en voetmassage ( 45 minuten) en 30 minuten rugmassage  €46,50

Buiten Ede worden reiskosten in rekening gebracht  a €0.20 per km.

Ik hoor graag van u.

Meer informatie kunt u via het contactformulier krijgen of mobiel nummer.
Whatsapp : 0627486626 – Brenda Hennequin