Aroma therapie

 

Vaak staan we er niet eens bij stil, maar geuren hebben een sterkte invloed op ons.

Onze zintuig geur werk zo: Boven in onze neus zit ons reukorgaan, die bevinden zich in ons gezicht, vlak onder de ogen. In het reukorgaan zitten wel 30 miljoen reukcellen, waarmee we wel 10 duizend verschillende stoffen kunnen ruiken. Elke reukcel heeft 10 tot 20 dunne haartjes. Deze haartjes zitten vast in een waterachtig slijmvlies, geurdeeltjes in de lucht lossen op in het slijmvlies, en prikkelen de haartjes. De haartjes geven de prikkeling weer door en via de zenuw komen ze in de reukkolf, daar wordt de prikkel, via de reukzenuw weer doorgegeven aan onze hersenen en zo nemen we dus de geur waar.

Geur is sterk gekoppeld aan emotie, denk aan herinneringen en gevoelens. De reukzin is van alle zintuigen het gevoeligst voor gewenning. De meeste geuren kunnen een half uur na dat u het geroken heeft, niet meer waargenomen kunnen worden.

Essentiële oliën  worden gewonnen uit kruiden, planten, bloemen, wortels en diverse bomen.

We kunnen deze oliën gebruiken door ze bijvoorbeeld te ruiken, u kunt dit doen door de olie te vernevelen, te ruiken aan het flesje, of u druppelt het op een geurketting.
Sommige biologische oliën kunt u oraal gebruiken, ik moet eerlijk zeggen, het heeft niet mijn voorkeur.
Natuurlijk kunt u ze ook smeren op de huid of vermengen met amandel- of kokosolie en gebruiken tijdens een massage.
Steeds meer mensen gaan zelf producten maken en voegen daar etherische olie aan toe, denk aan een bruisbal voor in bad, lichaamscrème, deodorant, handzeep, shampoo, tandpasta, wasmiddel een body scrub, haarserums, oogcrème, moddermaskers,…… teveel om op te noemen.

Essentiële oliën kunnen een heilzame en bevorderende werking hebben op uw gezondheid. Ook zorgen ze voor ontspanning en welbehagen. De essentiële oliën hebben zowel een lichamelijke als geestelijke en therapeutische invloed op ons.
Het zelf helende vermogen van de mens, wordt door de aromatherapie gestimuleerd.

Essentiële oliën kunnen ingezet worden bij honderden kwalen en niet alleen bij mensen maar ook bij dieren.Een kleine greep uit veel voorkomende klachten, die u met etherische oliën kunt aanpakken: Hoofdpijn, stress, verkoudheid, buikpijn, vermoeidheid, menstruatiepijn, eczeem, wondjes, slapeloosheid enz.

Ga altijd eerst met uw klacht naar de huisarts toe en gebruik gezond verstand.  Bij hoofdpijn, hoeft u niet naar de dokter toe te gaan en kun u gerust een druppel lavendel proberen ( ontspanning ) en een druppel pepermunt, werkt o.a. op uw spieren en het zenuwstelsel. Smeer het op uw voorhoofd en achterkant van uw nek. bent u misselijk van de hoofdpijn? Het inhaleren van pepermuntolie kan verlichting geven. U kunt ook een bakje vullen met heet water, doe de druppeltjes erbij, laat het een beetje afkoelen en wrijf het met een washandje over uw voorhoofd en achterkant nek.

Natuurlijk kunnen we de oliën ook gebruiken voor een prettige geur in ons huis. Waar denkt u aan als ik zeg winter. Ik schat in dat u zegt, kaneel, sterremunt, sinaasappel, kruidnagel, den, mooie warme geuren, die ook horen bij de kerst. Bijna alle geuren, kunt u kopen als etherische olie en hebben die hebben dan weer hun eigen werking.

Wilt u gemasseerd worden met een specifieke etherische olie, vraag er gerust naar. Ik maak een op maat gemaakte mix in een 50 ml fles. U wordt hiermee gemasseerd en u kunt het restant mee naar huis nemen. De kosten hiervan zijn €5,- bovenop uw gekozen massage.

 

 

U kunt een afspraak maken via het contactformulier
De massagetarieven bekijken