Blog

Zelf aan de slag.

 

Goedemorgen,
Een cadeautje voor U.ūüėČ
Omdat ik u niet kan helpen heb ik gisteren een tip weggegeven zie Instagram en de vorige post op facebook.
Vandaag wil ik u een volgende tip meegeven.
Sommige van u hebben al kennis gemaakt met mijn bamboeStokken. Ik kan er mee masseren, maar ook mezelf behandelen. Het gaat als volgt.
Zoek en een soortgelijk attribuut en klop daarmee zachtjes op uw schouders, uw hals richting uw schouderblad ( afhankelijk hoe ver u kunt komen ), u kunt zelf voelen of het iets steviger kan. Pas op niet direct te hard tikken.
Nu gaat u met de stok naar uw billen, trek uw hand iets omhoog zodat u de onderrug kunt masseren met de stok ( dit kan allemaal met uw kleding aan ). Ook nu kun u op een gegeven moment de andere kant van uw lichaam masseren. Voelt het al beter, dan gaan we verder?
Hou nu de stok in uw rechter hand en open uw linker handpalm. U gaat nu met de kopse kant van de stok wrijven in uw hand ( denk aan vuur maken). Uw hand wordt warm en u wrijft langzaam naar alle vingers toe. U kunt ook met de kopse kant even uw vingertoppen aanraken ( draai met de stok op uw vingers).
Zo gaat u het hele lichaam ZELF masseren. Vergeet de onderkant van uw voeten niet en als u dan toch bezig bent, smeer ze meteen even in. Zeker in de winter kan u lijf wel een beetje aandacht gebruiken.
Nu nog uw bovenbenen, de achterkant en uw kuiten.
Vervolgens pakt u een handdoek loop naar een goede lege muur, doe de handdoek tegen de muur in een prop, zet de stok er tegen aan en druk met de andere kant tegen uw billen, natuurlijk wel de stok vasthouden. Prik nu even op verschillende plekken in uw bil.
Dat was het voor vandaag, succes ermee en laat me even weten wat u er van vond.
Mooie dag ik ga nog even wandelen.
Liefs Brenda

Cupping massage

 

Vele van jullie hebben wel eens de cupping massage gehad, ik werk er namelijk graag mee.
Jaren terug, we hadden vakantie in Zuid-Frankrijk, zag ik dat Anita van ACE massage cupping uit Amerika les gaf in een plaatsje vlak bij Frejus, Ik belde Doug Rasmusson en mocht langskomen bij Jardin de Vies.
We werden hartelijk ontvangen en ze vertelde me wat de mogelijkheden waren. Sinds die tijd gebruik ik diverse cups vaak.
Ik heb ze van glas, silicone, maar ook van hard plastic.
Nu ik niet mag masseren maar natuurlijk wel een tip mag geven. cups zijn bij diverse bedrijven te koop. Vooral op de rug is het heel fijn om te gebruiken, vergeet geen massage olie te gebruiken.
Bekijk eerst eens deze filmpjes.

Succes, laat je me met weten wat je er van vindt?
Warme groet,
Brenda

Wist je dat,…..

Even een bericht speciaal voor al mijn klanten.
Zal ik je vertellen waarom?
Het is alweer 10 jaar geleden dat ik mijn salon begon.
In de 1e lessen leerde we al dat massage zoveel meer was dan alleen maar aanraking. Het begint al bij de voordeur.
Een warm welkom, een gezellig rustig achtergrond muziekje, een fijne massage tafel waar je lekker op ligt en een heerlijke etherische olie die de ruimte vult met een prettige geur.
Daarnaast kan een massage natuurlijk ontspanning geven en is het gezond voor je lichaam. Dat is dan ook de reden waarom mensen vaak hun vervolg afspraak direct plannen, ze kunnen het niet meer vergeten en hebben iets om naar uit te kijken.

De massage verbetert je immuunsysteem, je weerstand gaat ophoog en wordt beter. Er worden meer witte bloedlichaampjes aangemaakt en het stresshormoon cortisol wordt verlaagd.

Zeker nu ervaren we spanning in het lijf, te veel balletjes ophoog houden. De kinderen les geven, het huishouden, je werk en je partner, alles heeft aandacht nodig.
Massage is een heel doeltreffend middel bij spanningsklachten en stress  De productie van het stresshormoon wordt verminderd waardoor het lichaam de kans krijgt zich te ontspannen en te herstellen van grote inspanning.
Het kan zo zijn dat je door stress niet goed kunt slapen.
Tijdens een massage wordt serotonine geproduceerd. Dit hormoon zorgt ervoor dat je beter slaapt.

De stoffen serotonine en endorfine komen vrij tijdens een massage. Dit worden ook wel de gelukshormonen genoemd, welke ervoor zorgen dat je je blij, zorgeloos en prettig voelt. Tevens kun je pijn beter verdragen door deze stoffen.

Nu je waarschijnlijk veel thuiswerkt en je pijntjes voelt, bedenk dan.. door een massage wordt je huid elastischer doordat spanningen in het bindweefsel worden los gekneed. Ook wordt de doorbloeding in de huid beter waardoor de kleur en uitstraling van je huid een boost krijgt.
Zodra het weer kan sta ik klaar voor je!

Massage maakt je gespannen spieren weer soepel, het verzacht pijnlijke en stijve spieren. Er komt ruimte en ontspanning in de spieren, omdat blokkades en spanningen los gekneed worden.
Ook verbetert de bloedcirculatie en activeert de bloedsomloop. Hierdoor krijgen de spieren, organen, botten en huid meer verse voedingsstoffen. Tevens wordt de bloeddruk genormaliseerd door een massage.
Het verwijdert afvalstoffen, doordat de bloedcirculatie en de lymfevaten worden geactiveerd, kunnen afvalstoffen het lichaam sneller verlaten.
Tip: Doe je diffuser aan met een ontspannende etherische olie, bijvoorbeeld lavendel. Laat je door je partner even masseren, zet een zen muziekje op, en probeer je te ontspannen, succes.
Liefs Brenda

Is Sodaliet al weer open?

Wat fijn dat u op de website kijkt, dat betekend waarschijnlijk dat u toe bent aan ontspanning of u heeft last van u lijf en wil graag een behandeling boeken. Helaas het kan en mag nog niet! Hoe ontzettend ik u mis, de behandelingen geven mij ook energie en ik word er zen van. Vreemd eigenlijk, je kunt zo verlangen naar een vakantie, en nu hebben we die vrijheid en denk je alleen maar aan je werk en de gezelligheid met klanten.

Samen met mijn man, soms de buurvrouw, een vriendin, mijn zoon Rick of schoondochter Lisanne loop ik heel wat kilometers. Lekker de natuur in, we zoeken altijd een rustig plekje op, waar weinig wandelaars zijn. Heeft u zin om een keer samen te lopen, dat kan hoor. We houden afstand en kijken wat de mogelijkheden zijn, spreken ergens af of lopen bijvoorbeeld richting de doesburgermolen.

Heeft u last van uw rug, nek of schouders en is er niemand die u even een beetje kan masseren, probeer dan eens het volgende: Ga op de grond liggen of ga tegen een muur aan staan, pak een tennisbal en leg / zet de bal op de grond of tegen de muur, leun met de pijnlijke plek tegen de bal aan en beweeg een beetje. Druk tegen de bal als het iets harder mag, laat de bal de plek masseren d.m.v. uw eigen lichaamsgewicht.

Succes hiermee, ik hoop u natuurlijk snel weer te zijn maar als ik re√ęel ben denk ik dat het nog wel even gaat duren.

Vanuit hier een warme groet, blijf voorzichtig en gezond.

Liefs Brenda

Maandaanbieding december 2020

Goedemiddag,

Ik zit met een warme beker thee, achter mijn laptop. Buiten hangen de vetbolletjes in de boom en de diversiteit van vogels zorgt ervoor dat mijn aandacht afdwaalt en de maandaanbieding wat langer duurt dan ik dacht. Laurens en ik hebben de kerstboom al neergezet, gewoon omdat we zin hadden in vrolijkheid. Hier en daar een een kerstster, kaarsen, lampjes en een kerstfilm via netflix zo komen we de donkere maanden wel door. We moeten het toch zelf doen nu de kerst met de hele familie e/o vrienden  niet door kan gaan. Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe jullie het gaan vieren en zou een Whatsapp of e-mailtje zeer waarderen. Ik hoor graag hoe het met u gaat.

Aangezien we allemaal de aanraking missen wil ik graag de voordelen van een massage benoemen.

 • ¬†Ontspanning:¬†Een massage is heel gezond voor uw¬†lichaam. Daarom is het verstandig om uw¬†lichaam structureel te laten masseren.
 • Spanningsklachten en stress:¬†Een¬†massage is daar een¬†heel doeltreffend middel voor. Het stresshormoon wordt verminderd, daardoor kan het lichaam de kans krijgen¬†zich te ontspannen en te herstellen.
 • Beter slapen¬†: Tijdens een massage wordt serotonine geproduceerd. Dit hormoon zorgt ervoor dat uw¬†stemming,¬†emotie, eetlust, zelfvertrouwen en ook slaap verbetert.
 • Verbeter¬†uw¬†immuunsysteem:¬†¬†Door massage wordt uw weerstand tegen ziektes¬†beter. Er worden meer witte bloedlichaampjes aangemaakt en het stresshormoon cortisol wordt verlaagd.
 • Bloedcirculatie:¬†Een massage activeert de bloedsomloop. Hierdoor krijgen de spieren, organen, botten en huid meer verse voedingsstoffen. Uw¬†bloeddruk wordt genormaliseerd.
 • Beter in je vel zitten:¬†Uw¬†huid¬†wordt elastischer doordat spanningen in het bindweefsel worden los gekneed tijdens een massage. De¬†doorbloeding in de huid wordt beter waardoor de kleur en uitstraling van uw¬†huid een boost krijgt.
 • Gespannen spieren: Massage verzacht pijnlijke en stijve spieren omdat blokkades en spanningen los gekneed worden.
 • Gelukkiger: Stoffen als¬†serotonine¬†en¬†endorfine¬†komen vrij tijdens een massage. Dit worden ook wel de ( gelukshormonen ) genoemd, u voelt¬†u prettiger.
 • Afvalstoffen:¬†¬†Doordat de bloedcirculatie en de lymfevaten worden geactiveerd tijdens de massage, kunnen afvalstoffen het lichaam sneller verlaten.

Ik hoop dat ik u over de steep heb gehaald, er zijn tal van redenen om juist nu in deze periode even tijd te nemen voor een fijne massage. Natuurlijk kunt u een massage ook cadeau geven aan iemand die het ook kan gebruiken. Denk aan een leuke bon voor onder de kerstboom. Vergeet nooit goed te drinken na een behandeling zodat de afvalstoffen u lichaam kunnen verlaten.

De maandaanbieding:¬†Een¬†ontspanningsmassage¬†van een¬†uur¬†met een heerlijke¬†etherische olie¬†naar wens,¬†zachte honing voetenbalsem¬†en een¬†ontspannen hoofdmassage¬†voor¬†‚ā¨42.50¬†neemt u er een cadeaubon bij voor dezelfde massage is het samen¬†‚ā¨80,-

Maandaanbieding november

 

Goedemiddag,

Mijn man en ik hebben een zalig weekend gehad en daar wil ik u¬†graag zelfs over vertellen. Afgelopen zaterdag reden we naar de Biesbos om een ‚Äč‚Äčstuk te gaan lopen, aangekomen bij het natuurcentrum vertelde ze dat het niet echt een wandelgebied is¬†omdat er veel water in de omgeving is. Ze¬†adviseerde ons voor¬†‚ā¨ 15, – pp een twee uur durende rondvaart vanaf Drimmel door de Biesbosch op de boot De Zilvermeeuw ¬†te maken. Echt het was geweldig , een handje vol mensen op de boot, dus 100% corona proef, daarnaast zijn mijn man en ik naar boven gegaan omdat het weer heerlijk was, echt een aanrader.
Zondag, 1 november (mijn verjaardag) stonden we vroeg op en zijn gaan wandelen in het Deelderwoud. Rugtas mee, thermoskan met heet water, thee en koffie, fototoestel, iets te eten en de wandelschoenen aan, wat is het daar toch ontzettend mooi. We hebben ruim 17 km gelopen (echt veel te veel km) maar het was zalig !! Toen we thuiskwamen kregen we een telefoontje, onze schoondochter ligt nu in het ziekenhuis en we wachten op het moment dat het nieuwe kleinkind geboren gaat worden. Een druk weekend dus, vandaar dat ik een beetje laat ben met de nieuwsbrief.

Ik merk (hoor) dat vele van u tijd te maken voor een massage, het is ook een stressvolle periode waarin we veel op elkaars lip zitten door het thuiswerken. Daarnaast heeft lang niet iedereen een ideale werkplek, wat klachten kan geven in uw lijf. Pijn in de rug, last van de schouders, niet voldoende concentratie dus stress omdat u niet echt een privé plekje heeft. Aandacht en tijd geven aan jezelf, uw lijf is nu nog belangrijker dan het daarvoor al was. Wil u weten hoe ik werk en of u wel veilig ligt, lees dan hier het covid protocol.

De maandaanbieding november lijkt veel op de vorige maandaanbieding.

Een ontspannende massage met de warme edelstenen Jade of de basalt Hot stones
U ligt lekker op een verwarmde massage tafel, voelt u de warme massage olie over u rug glijden en ruikt u de etherische olie Ylang Ylang Deze volle geur werkt heel ontspannend, werkt weerstand verhogend en is goed voor mensen die last hebben van depressie, spanning, angst, slapenloosheid, hyperventilatie of mensen met overgangsklachten. Zorgt voor een goede nachtrust en werkt bloeddruk verlagend. Vind u de geur iets te zoet dan kunnen we mengen met een frisse citrus Neem dus een momentje voor uzelf, niets hoeft alleen luisteren naar een relax muziekje, voelen en ruiken. Ik masseer u achterzijde van uw lichaam terwijl u op een verwarmde massage tafel ligt te ontspannen. ik sluit of met een heerlijke hoofdmassage.

Belangrijke eigenschappen van de Jade stenen zijn:

 • Jade stimuleert de nierfunctie, ondersteunt Jade de afvoer van afvalstoffen.
 • Jade werk oa op de hartchakra en bevorderd liefde en tolerantie.
 • Jade is ontstekingsremmend.
 • Jade werkt goed bij menstruatie problemen.
 • Jade helpt bij vermoeidheid of onrust.
 • Jade verlicht bij hoofdpijnen.
 • Jade verzacht reumatische pijnen.
 • Jade herstelt en reinigt.
 • Jade geeft je levenslust en stemt je positief.

Belangrijke eigenschappen van de Hot stone Basalt stenen zijn:

 • De warme stenen ontspannen uw spieren, ze worden soepeler.
 • U krijgt een betere doorbloeding.
 • Ontspanning voor de geest.
 • Spierproblemen.
 • Fibromyalgie.
 • Spijsverterings- problemen.
 • Spierproblemen

Tevens kunnen de stenen ook koud gebruikt worden en hebben ze een verkoelende werking.

De maandaanbieding november met etherische olie kunt u voor ‚ā¨ 45, – euro ¬†boeken en duurt 60 minuten ¬†(de geur van de etherische olie kan aangepast worden, laat dit vooraf zelfs weten).

* Een op maat gemaakt fles massage olie met de etherische olie die we gebruiken ‚ā¨ 7.50

Graag tot ziens 
Brenda

Deze aanbieding ¬†en win acties staan ‚Äč‚Äčop de facebook pagina van de salon en mag zeker gedeeld worden, zelfs zelfs. Alvast daarvoor enorm bedankt.

Maandaanbieding oktober

Goedemiddag,

De donkere dagen komen er weer aan en de verwarming wordt aangezet. S√°vonds branden we een paar kaarsen en doen de lampen weer iets vroeger aan. Ik trek een dekentje over mijn benen en denk aan de kinderen, 8 november zal er weer een kleinkind geboren worden als het goed is, hoe gaan we dat nu doen? We mogen niet naar het ziekenhuis komen en thuis moeten we natuurlijk netjes aansluiten in de rij. Het komt vast allemaal goed maar soms denk je er toch even aan.

Hoe gaan we het nu doen in de salon….
Ventileren is belangrijk, dat zal ik ook zo veel mogelijk doen. Op sommige dagen kunnen de ramen open blijven staat maar er zullen ook dagen zijn dat het te fris is. Op die dagen zal ik voor en na u komt de ruimte ventileren, als u binnen komt staat er een ventilatie apparaat van Philips met 3 filters waaronder een hepa filter aan.  U kunt alle coronaregels lezen op de website. Samen zorgen we ervoor dat de behandeling veilig en heel ontspannend is.

Gelukkig zijn vele van u langs geweest voor een fijne massage, misschien zou u op google een review willen achterlaten als u genoten heeft van de behandeling, alvast bedankt daarvoor.

De maandaanbieding oktober was niet moeilijk om te bedenken.
U ligt lekker op een verwarmde massage tafel, vervolgens voelt u de warme massage olie over u rug glijden en ruikt u de etherische olie lavendel ( de geur kan ook aangepast worden ) warme jade stenen ontspannen niet alleen uw spieren maar ook u geest. Even een momentje voor uzelf, niets moeten alleen luisteren naar een relax muziekje, voelen en ruiken. Ik masseer u achterzijde van uw lichaam en sluit of met een heerlijke hoofdmassage.

Belangrijke eigenschappen van de Jade stenen zijn:

 • Jade stimuleert de nierfunctie , hierdoor ondersteunt Jade de afvoer van afvalstoffen.
 • Jade¬†werk o.a. op de hart chakra en bevorderd liefde en tolerantie.
 • Jade is ontstekingsremmend.
 • Jade werkt goed bij menstruatie problemen.
 • Jade helpt bij geestelijke vermoeidheid of onrust.
 • Jade verlicht bij hoofdpijnen.
 • Jade verzacht reumatische pijnen.
 • Jade herstelt en reinigt.
 • Jade geeft je levenslust en stemt je positief.

Tevens kunnen de stenen ook koud gebruikt worden en hebben ze een verkoelende werking.

De maandaanbieding oktober¬†met etherische olie kunt u voor ‚ā¨ 45,- euro¬†boeken en duurt 60 minuten.

* Een op maat gemaakt fles massage olie met de etherische olie die we gebruiken ‚ā¨ 7.50

Graag tot ziens 
Brenda

Deze maandaanbieding ¬†en win acties staan ‚Äč‚Äčop de facebook pagina van de salon en mag zeker gedeeld worden, zelfs zelfs. Alvast daarvoor enorm bedankt.

Maandaanbieding augustus & september

Goedemorgen,

Lezers van de Facebook  en Instagram pagina van de salon, hebben het al voorbij zien komen, er is een nieuwe behandeling bij gekomen.
Samen met Wilma ( een collega ) vertrokken we vroeg naar Krimpen aan de IJssel. Christina Soemarnie die we vorig jaar op de beurs waren tegen gekomen gaf daar les, ze heeft meegedaan met een internationale kampioenschap en heeft met haar Bamboe massage een gouden medaille gewonnen.
Een warme vrouw, met een goed gevoel voor humor en een heleboel kennis die ze graag met ons deelde.

U snapt het natuurlijk al, ik wil u heel erg graag kennis laten maken met de BamboeSage.

Maandaanbieding

In de maand september kunt u langs komen om deze massage te ervaren.
Ik behandel de achterzijde van u lichaam, rug, nek, schouders, armen handen, benen en voeten.
Tijdens deze behandeling gebruik ik de etherische olie Ylang Ylang een warme geur die zorgt voor een rustige en ontspannen sfeer.  Vind u de zoete geur niet prettig dat kunnen we natuurlijk een andere etherische olie gebruiken bijvoorbeeld Lemongrass een frisse, optimistische geur of Niaouli werkt rustgevend, kalmerend, en harmoniserend het brengt u tot rust. We sluiten af met een hoofdmassage.

De maandaanbieding september¬†met etherische olie kunt u voor ‚ā¨45,-¬† boeken en duurt 60 minuten.

Een op maat gemaakt fles massage olie met de etherische olie die we gebruiken ‚ā¨7.50 fijn om je mee in te smeren en de geur van de massage nog even terug te halen.

Graag tot ziens
Brenda

Deze maandaanbieding en win acties staan op de facebook pagina van de salon en mag zeker gedeeld worden, graag zelfs. Alvast enorm bedankt daarvoor.