Waarom eigenlijk een massage?

banner sodaliet maandaanbieding-2
Vaak hoor ik, ja dat moet ik toch eens vaker doen, maar op de één of andere manier gun ik het mezelf  niet, of denk ik er gewoon niet aan. Ik zeg dan, hoeveel broeken heb je in je kast, en hoeveel tassen heb je?
Hoe lang wil je dat je lijf mee gaat? Je koopt wel een nieuwe broek, en ook een leuke nieuwe zomertas, denk ook eens aan jezelf, want massage doet zo veel met je. De geur in de salon, het kneden, of kloppen, de effleurages over je huid zorgt niet alleen voor je spieren, maar ook voor de totale ontspanning, even weg die drukte in je hoofd, laat los die boodschappenlijstjes. Tijd voor jou, even niets, liggen en genieten, weldadige rust, een geluksgevoel, en ja nieuwe energie!

Waarom nog meer?

Wist je dat je het endorfine aanmaakt tijdens een massage, en dat dit het stresshormoon cortisol bestrijdt.

In de moderne tijd is cortisol echter meer en meer een probleem aan het worden.  Mensen leggen elkaar heel veel druk op.  Het gevolg kan zijn dat je cortisol niveau continu hoog is. Daardoor kunt u te maken hebben met negatieve gevolgen die zich gaan aandienen:

Overgewicht, veroudering, slaap problemen, darmklachten, lichaam staat altijd paraat en komt moeilijk tot rust, hoge bloeddruk, geheugenproblemen, concentratieproblemen en depressie als mogelijk gevolg, onderdrukking van immuunsysteem kan leiden tot klachten en ziekten allerlei andere symtonen, uitputting, afbraak spieren, hart- en vaat ziekten, suikerziekte.

Een tip: verliefd zijn, zonlicht, sporten ( hard lopen bijv.), vanaf de derde maand van de zwangerschap wordt door de placenta endorfine afgescheiden,chocolade, meditatie,  lachen en sex bevorderen ook de aanmaak van endorfine

Wat dacht je van een betere doorbloeding van je spieren, waardoor je afvalstoffen sneller afvoeren, ruimte voor nieuwe gezonde voedingsstoffen. Nieuwe energie, een lekker gevoel in je lijf, je staat blijer in de wereld.

Dus,………………….

Zit je in een dip, heb je geen energie meer om op te staan, voel je jezelf niet meer in balans, lichamelijk en geestelijk, loop je te zoeken naar SUIKER, boek dan eens een massage en koop eens een beetje geluk voor jezelf of voor een ander.

*Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, laat je regelmatig masseren.