Geen maandaanbieding mei

 

Hallo lieve klanten,

Ook al heb ik u een tijd niet meer gezien, ik denk regelmatig aan u. Elke dag ben ik in mijn hoofd bezig met mogelijkheden te bedenken voor als de salon weer open gaat. Ik moet ook eerlijk zijn, ik vind het lastig. Voor nu is  uw gezondheid  maar ook voor mezelf en mijn partner het allerbelangrijkste.

Normaal gesproken krijg ik van vele van u een knuffel of deel van deze zelf uit, die spontaniteit kan helaas voorlopig niet meer, en laat nou juist dat zijn waar ik blij van word, zelfs een arm om iemand heen slaan.
Op dit moment ben ik bezig met wat aanpassingen in de salon, u krijgt daar, als ik weer open ga bericht van. Voor nu is de salon nog steeds dicht er staan ​​hoge boetes op, ik vertel dit omdat ik regelmatig een vraag krijg van ik open ben, sorrie mensen het mag / kan echt niet.

Tip heb je last van je rug, probeer dit eens :
Ga aan de eettafel zitten, pak een groot hoofdkussen of twee, leg deze op een hoge eettafel en leun daar met je hoofd op. Leg uw armen losjes naast het kussen neer. Vervolgens vraagt ​​u aan iemand met wie u samen woont op wat olie op uw rug te doen, met name bij de hals en schouders en laat u zelfs rustig masseren. Een massage bouw je op, begin rustig en ga desgewenst later iets steviger door.

Kunt u slecht slapen?
U maakt zich zorgen, te veel piekeren, of andere klachten waardoor u niet goed u rust kunt krijgen.
Enkele tips die u misschien kunnen helpen:

 • Wandel elke dag een stuk in de buitenlucht, goed voor de energie, het geeft lucht en ruimte in uw hoofd
 • Zorg dat u voldoende daglicht krijgt, dus ook daarvoor, ga naar buiten (balkon / tuin).
 • Zorg dat u ’s avonds niet te druk gebogen, niet te lang achter de pc of computer spelletjes, dim felle lampen.
 • 17/18 graden is een prima temperatuur voor in de slaapkamer, het liefst laat u een raampje open staan.
 • Zorg ervoor dat de slaapkamer goed donker is.
 • Laat uw mobiel in de huiskamer liggen en neem hem niet mee naar bed.
 • Cafeïne, zwarte thee, chocolade en cafeïne. Het drinken van veel koffie en / of cola overdag kan ’s nachts via je stresshormonen je slaap verstoren.
 • In melk en banaan zitten stoffen die het melatonine gehalte gunstig beïnvloed of neem melatonine tabletten.
 • Pak voor het slapen gaan een boek, en ga even rustig lezen.
 • Zet een half uur voor u gaat slapen een diffuser of oliebrander aan in uw slaapkamer met de etherische olie lavendel.

Lavenelolie
Onderzoeken hebben intussen 160 werkzame stoffen die kunnen worden gebruikt van de kruidige en bloemige lavendel. De olie heeft een mooie licht gele kleur. De geur van het paarse bloemetjes is heerlijk. U kunt het inhaleren, verdampen, in uw bad sprenkelen, er mee masseren, gel, crèmes of zalf mee maken. Een kleine greep uit de talloze werkzaamheden en mogelijkheden met lavendel.
De werking van lavendel.

 • Helpt bij boosheid
 • Uw luchtwegen
 • Kalmerend
 • Uw nachtrust
 • Insectenafweer
 • Gezonde bloedsomloop
 • Verfrissend
 • Misselijkheid
 • Blaasontstekingen
 • Bloeddruk verlagend
 • Een gezonde nachtrust
 • Depressie
 • Hoofdpijn
 • Spanning
 • Vermoeide voeten

Lavendel is een heerlijke huidolie, heeft een helende werking bij kleine snij-, schaaf- en brandwondjes, maar ook bij blauwe plekken, eczeem, vermoeide spieren, en is bevorderend voor de doorbloeding. Ook kan het gebruikt worden in de huidverzorging. Lavendel werkt licht verdovend bij pijn en heeft een ontspannende werking bij alle vormen van krampen, maar ook bij psychische klachten. Het is goed om insecten en parasieten te verdrijven te gebruiken.

 • De olie laat zich goed mengen met bijna alle etherische oliën.

Niet onbelangrijk, vergeet niet een rustig muziekje erbij aan te zetten.

Hoe vul ik verder mij dagen.
Elke dag loop ik een km van 5 met mijn man door de bossen, we zoeken dan naar een plekje waar weinig tot geen mensen zijn. We gebruiken al jaren de app runkeeper. Je kunt er alles in bijhouden maar vooral laat de app ons zien waar we de auto hebben neergezet en hoe we daar weer naar toe kunnen lopen. Wij vinden het ideaal.
Naast het groen in het bos groeit alles in de tuin ook lekker. Zo hebben we weer Cherry tomaten planten in de tuin staan, bloemkool, broccoli, sla, courgettes, aubergines, paprika, pepertjes, tijm, bieslook, rozemarijn, munt voor in de thee en een lavas (maggiplant). Daarnaast hebben we nog geen paar bramen en frambozen planten, blauwe bessen, een golden delicieus appelboom, een kersenboom en twee vijgenbomen. We doen het gewoon voor de lol, elk jaar zetten we e.e.a. neer, soms gaat het goed en soms minder goed.

Vroeger droomde ik van een eigen huis, met een tuin waarin heel veel hortensia’s stonden. Nou die tuin heb ik en de hortensia’s ook, al merk ik dat ze de warmte niet echt heel goed kunnen verdragen. Wel zijn we blij dat we in deze tijd in de tuin kunnen zitten.
Terug naar de wandelingen, wie van u weet nog geen leuke wandelroute 1 uur, 1,5 uur wandelen het moet wel een beetje een rustig gebied zijn. Ik hoor het graag van u.
Verder ben ik niet op zoek naar aardbeien stekjes, als u iemand weet ……

Wat kan ik voor u doen?
Laat het me weten, zoals ik vorige maand ook al aangaf, ik hoor heel graag van u, wat u zoal doet, puzzelen, wandelen, fietsen en wat u mist, maar vooral hoe u een massage voor u ziet als de salon weer open gaat.
Laat het me svp weten.

Voor nu een virtuele knuffel en ik zou zeggen, hou vol dan kunnen we elkaar straks weer zien.

Groetjes,
Brenda

PS:  Geef elkaar eens een handmassage en sluit daarbij je ogen, dit is heel ontspannend.