Klankschalen

Tijdens een van de zakenreizen van mijn man had hij wat tijd over en liep hij langs een winkel vol met klankschalen. Laurens belde mij op Via Skype ( het was echt hilarisch ) en de Indiase eigenaar van de zaak liet me de geluiden van de klankschalen horen. De keus was gemaakt, nu nog opsturen naar Nederland. Inmiddels staat hij in mijn salon, en ben ik er heel blij mee.

Wat doet zo’n klankschaal nu eigenlijk?

Een klankschaal is eigenlijk heel persoonlijk, je voelt en hoort welke klank het beste bij je hoort Het lichaam bestaat voor meer dan driekwart uit vocht en het is een gegeven dat geluid in vocht zeer ver draagt. Je kunt de klankschaal op je lichaam zetten, en de schaal voorzichtig aanslaan. De vibraties van de schaal voel je door je hele lichaam gaan, het trilt de spanningen los.  Een ontspannen gevoel, draagt weer bij aan een evenwichtig leven, harmonie in het gezin, goed in je lijf voelen, zen zijn.

Klankmassage werd in oeroude geneeswijzen al toegepast. Bekend is dat het reeds ca. 5000 jaren geleden in India en Nepal werd gebruikt in de Indiase geneeskunst (Ayurveda).

Vind je het leuk om eens te voelen, laat het dan weten, hij staat altijd in de salon.

*Op deze pagina kun je diverse klankschalen beluisteren.