Wist je dat,…..

Even een bericht speciaal voor al mijn klanten.
Zal ik je vertellen waarom?
Het is alweer 10 jaar geleden dat ik mijn salon begon.
In de 1e lessen leerde we al dat massage zoveel meer was dan alleen maar aanraking. Het begint al bij de voordeur.
Een warm welkom, een gezellig rustig achtergrond muziekje, een fijne massage tafel waar je lekker op ligt en een heerlijke etherische olie die de ruimte vult met een prettige geur.
Daarnaast kan een massage natuurlijk ontspanning geven en is het gezond voor je lichaam. Dat is dan ook de reden waarom mensen vaak hun vervolg afspraak direct plannen, ze kunnen het niet meer vergeten en hebben iets om naar uit te kijken.

De massage verbetert je immuunsysteem, je weerstand gaat ophoog en wordt beter. Er worden meer witte bloedlichaampjes aangemaakt en het stresshormoon cortisol wordt verlaagd.

Zeker nu ervaren we spanning in het lijf, te veel balletjes ophoog houden. De kinderen les geven, het huishouden, je werk en je partner, alles heeft aandacht nodig.
Massage is een heel doeltreffend middel bij spanningsklachten en stress  De productie van het stresshormoon wordt verminderd waardoor het lichaam de kans krijgt zich te ontspannen en te herstellen van grote inspanning.
Het kan zo zijn dat je door stress niet goed kunt slapen.
Tijdens een massage wordt serotonine geproduceerd. Dit hormoon zorgt ervoor dat je beter slaapt.

De stoffen serotonine en endorfine komen vrij tijdens een massage. Dit worden ook wel de gelukshormonen genoemd, welke ervoor zorgen dat je je blij, zorgeloos en prettig voelt. Tevens kun je pijn beter verdragen door deze stoffen.

Nu je waarschijnlijk veel thuiswerkt en je pijntjes voelt, bedenk dan.. door een massage wordt je huid elastischer doordat spanningen in het bindweefsel worden los gekneed. Ook wordt de doorbloeding in de huid beter waardoor de kleur en uitstraling van je huid een boost krijgt.
Zodra het weer kan sta ik klaar voor je!

Massage maakt je gespannen spieren weer soepel, het verzacht pijnlijke en stijve spieren. Er komt ruimte en ontspanning in de spieren, omdat blokkades en spanningen los gekneed worden.
Ook verbetert de bloedcirculatie en activeert de bloedsomloop. Hierdoor krijgen de spieren, organen, botten en huid meer verse voedingsstoffen. Tevens wordt de bloeddruk genormaliseerd door een massage.
Het verwijdert afvalstoffen, doordat de bloedcirculatie en de lymfevaten worden geactiveerd, kunnen afvalstoffen het lichaam sneller verlaten.
Tip: Doe je diffuser aan met een ontspannende etherische olie, bijvoorbeeld lavendel. Laat je door je partner even masseren, zet een zen muziekje op, en probeer je te ontspannen, succes.
Liefs Brenda