Edelstenen

 

 

In mijn salon heb ik edelstenen liggen, ik wil er graag iets over vertellen.

Jaren terug kreeg ik van mijn man een mooie hanger met, hoe kan het ook al anders, de mooie edelsteen Sodaliet erin.
Zelf kocht ik er al eerder een Rozekwarts, groene Jade, blauwe Sodaliet, Basalt, Obsidiaan, waar ik overigens nu ook weer 3 mooie exemplaren van heb meegenomen en een groene Agaat. Ze liggen dus in salon, gewoon omdat ik ze erg mooi vind.
Als je ze koopt, kun je een kaartje met de werking van de steen meenemen, best interessant.
Bent u geïnteresseerd leest u dan verder, vind u het een beetje zweverig, zie ze dan gewoon als mooie stenen.

Omdat ik zwangerschapsmassage geef, vond ik deze steen wel toepasselijk.

Agaat:

Agaat heeft een positieve werking op de geslachtsorganen. Al jaren is de Agaat beschermsteen voor moeder en kind tijdens de zwangerschap. Geeft stabiliteit, zelfbeheersing en geborgenheid. Agaat helpt bij blaasontsteking en stimuleert de stofwisseling. Agaat vergroot het zelfvertrouwen en vermindert twijfelgevoelens.

Rozekwarts:

Steen van de liefde en harmonie. Het bevordert relaties tussen geliefden en vriendschap, maar ook naar jezelf toe. Uw zintuiglijke waarneming wordt versterkt en uw fantasie wordt gestimuleerd. U zult meer mededogen, empathie en compassie ervaren. Roze kwarts heeft een kalmerende werking bij verdriet en brengt openheid, behulpzaamheid en romantiek. Kinderen voelen zich vaak verbonden met de zachte kleur rozenkwarts. Een mooie steen om hun kindersfeer niet te verstoren en vooral zichzelf te blijven.

Jade:

Jade is een zuiverende en beschermende steen. Hij brengt voorspoed en harmonie en zorgt voor balans, geluk en welvaart. Tevens bevordert hij liefde verzorging en tolerantie. Een uitzonderlijke mooie steen, heerlijk om te verwarmen en mee te masseren. Hij bevordert uw zelfredzaamheid en hij helpt u om irritaties en prikkelbaarheid los te laten. Jade beschermt u tegen negatieve invloeden van buiten en verwijdert gifstoffen uit het lichaam. Jade is er in diverse kleuren die op hun beurt weer hun eigen eigenschappen met zich meebrengen. Ik heb de zacht groene kleur in mijn salon liggen.

Sodaliet:

Sodaliet staat voor kracht en troost. Hij stimuleert u om door te gaan ook al is het even moeilijk. Hij staat ook voor waarheid en idealisme waarbij u trouw blijft aan uzelf en achter uw beslissingen kan staan maar ook om in uw eigen kracht te gaan staan. Sodaliet helpt u om (oude) belemmeren, denk en gedragspatronen los te laten en maakt het verwoorden van uw gevoelens makkelijker.

Obsidiaan:

Zwarte obsidiaan is een krachtige beschermende steen. Hij reinigt het auraveld van disharmonie, negatieve aanhechtingen en gevoelens zoals wrok en woede, angst en hebzucht, hij heeft positieve werking op de doorbloeding en wondgenezing. Hij helpt bij trauma’s en kan verlichting geven bij krampen.

Basalt: ( hot Stone )

Basalt zet negatieve energieën om in positieve energie. Hij helpt bij het loslaten van spanningen en zo opgekropte emoties af te voeren uit het lichaam. Blokkades in zowel lichaam als geest worden opgeheven. Helpt bij verkrampingen en spierproblemen. Afvalstoffen worden afgevoerd. Helpt tegen slapeloosheid, winterhanden en voeten, aandoeningen aan de luchtwegen en spijsverteringsproblemen.  Basalt geeft kracht en stabiliteit. Brengt ontspanning waarbij hij op een zachte manier activeert en stimuleert. Basalt stimuleert het zelf helende vermogen. Werkt positief op de bloedsomloop en heeft een kalmerend effect op het zenuwstelsel. Brengt geest en lichaam weer in balans.

 

 

De Agaat in mijn hand, ik zie de zee erin, en golven, ik denk aan vakantie, wat ziet u erin, ik ben nieuwsgierig?
Schrijf het s.v.p. onder mijn blog, dank u wel.

Aventurijn rood:

Aventurijn rood helpt u door te zetten in moeilijke situaties. De steen heeft een kalmerende en beschermende werking en geeft rust. Het helpt geluk en voorspoed aantrekken, helpt u te ontspannen en maakt u geduldiger en positiever.  Hij helpt u uzelf te vergeven en te lachen om uw fouten. Rode Aventurijn rood helpt tegen auto-immuunsysteem ziekten en leverproblemen. Aventurijn helpt u om u te focussen op een doel en om hier naar toe te werken doordat het u meer besluitvaardig maakt en helpt door te zetten. Ook helpt de steen u tegen elektromagnetische straling en vervuiling en heeft het een positieve werking op de ogen, het zenuwstelsel, de spieren en bindweefsel en kan het klachten als stotteren en blozen verminderen.

Rode aventurijn heeft naast de algemene eigenschappen van aventurijn ook nog een positieve werking op uw persoonlijke kracht en vitaliteit. Deze activerende steen stimuleert, doorzettingsvermogen, daadkracht, besluitvaardigheid, assertiviteit en creativiteit. Het helpt u om doelen te stellen en ze ook  uit te voering.

 

 

Aardbeienkwarts:

Aardbeienkwarts vermindert innerlijke onrust en spanningen.
Helpt bij benauwdheid en hart en vaatziekte. Aardbeienkwarts bevordert liefde, genieten van kleine dingen, humor en vreugde en is daarom goed tegen innerlijke onrust en spanningen. De steen heeft een positieve uitwerking op het hart.

 

Lavendelkwarts:

 

Werking Lavendelkwarts

Lavendelkwarts maakt u ontvankelijk voor liefde en stimuleert je intuïtie. Deze steen bevordert positief denken en handelen. Lavendelkwarts werkt beschermend en brengt harmonie. Hij is goed voor de nieren en helpt bij u stress, depressie, heimwee en een hoge bloeddruk. Lavendelkwarts is zacht paars/roze en heeft de werking van zowel Amethist als Rozenkwarts. Een spirituele liefdevolle steen die emotionele rust geeft en leert om liefde te ontvangen.

 

Disclaimer:  Ga altijd naar uw huisarts met klachten, ik schrijf de pagina omdat het mijn interesse heeft. Als u wilt kan ik de stenen gebruiken tijdens een massage, maar dan gewoon, omdat u het prettig vindt.

Tip: Ruben Robijn een prachtige zaak in Duiven, ik kom er ontzettend graag.